Stadswandeling Dordrecht

04

In 1299 kreeg Dordrecht het stapelrecht van de graaf van Holland. Dit betekende dat alle goederen die over de rivieren werden aangevoerd en langs Dordrecht kwamen, eerst hier op de markt ter verkoop moesten worden aangeboden. De stad groeide en omstreeks het midden van de 14e eeuw bereikte zij de omvang, die nu nog het historisch stadscentrum is.
Ambachts- en handelslieden kwamen van heinde en verre om zich hier te vestigen. Eigenlijk was Dordrecht het Rotterdam van de late Middeleeuwen: een doorvoerhaven met een enorm achterland.Tijdens de stadswandeling Dordrecht krijgt u een interessante rondleiding door deze prachtige oude stad.

Maak kennis met de geschiedenis van deze prachtige stad met vele verhalen. Ons gidsenteam, Gidsenwijzer.nl, bestaat uit ervaren gidsen, vaak met hun eigen specialisme, die er voor kunnen zorgen, dat u de verborgen schoonheden van de stad ontdekt en vermaakt wordt met anekdotes uit de rijke geschiedenis.

Prijs:  1,5 uur € 92,50 excl. 21% BTW

Andere tijden op aanvraag.
Aantal personen: max. 20 personen per gids

Thema’s
Dordrecht heeft een rijke historie en dus ook vele invalshoeken van waaruit u de stad kunt bekijken. Een greep uit de mogelijke thema’s voor een stadswandeling Dordrecht:

  • Algemeen historisch
  • Broodje Aap

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadswandeling Dordrecht